maanantai 11. tammikuuta 2016

Hivenen pimeää

 photo kuvia 1 of 4_zpshd9wdbsw.jpg

Moi kaikille!

Joululahjatoiveet videolla puhuinkin siitä, että aion hankkia salaman. Joulukuun puolella sitten tilasin ja hain postista Nissin Di600:sen. Salama tuo muutenkin painavaan runkoon aika paljon lisäpainoa, mutta ei liiaksi, että tuota olisi vaikea käyttää. Oikeastaan se hieman tukevoittaa otetta, sillä kameraa on pakko pitää "kaksin käsin": toinen käsi tukemassa objektiivilla ja toinen rungossa. Joskus laiskuttaan sitä tulee kuvattua yhdellä kädellä, minkä vuoksi aika monet kuvat ovat epäonnistuneet :P

Nämä kuvat on käyty nappaamassa joulukuun puolella, ennen näitä ihania pakkassäitä ja pientä kerrosta lunta. Halusin kokeilla salamaa pimeässä niin, että se avustaa yksityiskohtien esiin tuomisessa. Jokaisessa kuvassa on käytetty salamaa.

Mielestäni onnistuin kokeilussani yllättävän hyvin, sillä pimeä tunnelma säilyi kuvissa hyvin ja jälkimuokkauksessa ei tarvinnut säätää kuin lisäterävyyttä sekä värejä.

 photo kuvia 2 of 4_zpsz4ygadp2.jpg

 photo kuvia 3 of 4_zps3amlsciu.jpg

Mielestäni alla oleva kuva on ehkä mielenkiintoisin. Käytin siinä melko suoraan kohdistuvaa salamaa, pykälän verran oikealle suunnattuna ja hajotinta. Vasen reuna jäi toivomallani tavalla pimeäksi, vaikka pelkäsinkin valkean veneen heijastavan valoa enemmän. Lisäksi tykkään niin paljon tän kuvan "raaka sumennuksesta", joka syntyi suuren aukon ja salaman aiheuttamien varjojen myötä. Terävyyttä ja epäselvyyttä samassa kuvassa, tykkään tykkään!  Kuva on yksi ehdottomia suosikkejani pitkiin aikoihin.

Mutta, enemmittä puheitta, palataan jälleen seuraavalla kerralla!

 photo kuvia 4 of 4_zps2pwkxoma.jpg

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kamera Nikon D7000
Objektiiveina Nikon af-s dx 18-55mm
Nikkor Af-s 55-300/4.5-5.6g VR
Nikkor Af-s 85mm 1.8G