perjantai 27. toukokuuta 2016

Ne kammottavat pääsykokeet

 photo helsingin viimeinen 1 of 5_zpsfkkflfyo.jpg

Huomenet!

Varmasti jokainen koulunsa päättävä, mutta uuteen hakenut, on saattanut tuntea näitä samoja fiiliksiä nyt viime aikoina: paniikki, jännitys, epätoivo, innostus, toivo... Lista olisi varmaan loputon, jos sitä todella haluaisi jatkaa. Itselläni olivat ensimmäisen hakukohteeni pääsykokeet eilen (26.5.) Jyväskylässä. Matkasin Jyväskylään jo edellisenä iltana, nukuin hyvän ystävän luona hyvin heikot unet jännityksen takia. Aamulla jännitti niin paljon, etten saanut syötyä mitään, nakertelin evääksi ostamistani välipalapatukoista yhden. Selailin kertauskirjaa ja luin muistiinpanojani, tarkoituksena ei ollut oikeastaan enää oppia mitään uutta. Lähinnä yritin saada sen jännityksen loppumaan, mitä tunsin.

Puoli kahdeksan maissa lähdin ajamaan kohti pääsykoepaikkaa, koe alkoi 9. Löysin parkkipaikan yliopistolta helposti, luppoaikaa jäi lähes tunnin verran. Käytin sen kiertelemällä hieman yliopiston tiloja ja lukemalla ilmoitustaulun juttuja. Sitten koittikin itse koe. Luottavainen olo, kyllä tämä tästä. Olin vilkuillut aiempien vuosien (2009->) pääsykokeita ja ne olivat olleet mukavia ja yksinkertaisia, vaikkakin laajoja. Tarpeeksi avoimia kysymyksiä ja juuri sopivia miun tyyliin vastata.

No, entäpä sitten tämä minun nenän eteeni asettuva, ensi syksyn ratkaiseva koe sitten? Se oli kaikkea muuta. Sain eteeni liudan pitkiä, monimutkaisesti muotoiltuja kysymyksiä. En ymmärtänyt kaikissa mitä tarkalleen ottaen kysyttiin, lopuissa ei osaamis- tai tietotaso riittänyt. Jos kiinnostaa, käy kurkkaamassa koettä >TÄÄLLÄ<. Linkki vie biohaku.fi:n sivuille, en hyödy sen klikkaamisesta mitään muuta kuin sen, että tiedätte mistä valitan.

Nyt voin enää vain toivoa, että ensikertalaiskiintiöt ja muiden hakukokelaiden tulokset kompensoivat sisäänpääsyn verran miun tunarointia kokeessa. Fiilikset ovat kuitenkin melko surkeat mahdollisuuksia kohtaan.

Tämän postauksen kuvat koostuvat viimeisistä Helsinginreissun kuvista huhtikuulta, ensimmäisiltä virallisilta lämpökeleiltä. Saimpa viimein nämäkin julkaistua :D

Onnea muille vielä pääsykokeisiin ja kouluun pääsemisten suhteen!

 photo helsingin viimeinen 2 of 5_zpspixjh3mb.jpg

 photo helsingin viimeinen 3 of 5_zpsvenocy5v.jpg

 photo helsingin viimeinen 4 of 5_zpsgsmnokxq.jpg

 photo helsingin viimeinen 5 of 5_zpsai55okws.jpg

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kamera Nikon D7000
Objektiiveina Nikon af-s dx 18-55mm
Nikkor Af-s 55-300/4.5-5.6g VR
Nikkor Af-s 85mm 1.8G