lauantai 7. toukokuuta 2016

Tatuointini

 photo tatska 1 of 2_zpsjodxbjxz.jpg
24.2.-16

 photo tatska 1 of 1_zpst3d0iqjo.jpg
24.2.-16

 photo tatska 2 of 2_zpsdxeamnt5.jpg
24.2.-16

Heipsan!

Ihoani on koristanut 24.2. alkaen tatuointi taskukellosta hieman vankemmalla ketjulla. Säästin tatuointiin rahaa monta kuukautta, keräsin jokaisen pikku hilun säästölippaseen. Ja lopulta, se odotus palkittiin. Tammikuussa, heti uudenvuoden jälkeen kävin koputtamassa KustomWorks tattoon tiskiä ja tervehtimässä tulevaa tatuoijaani, Akselia. Akseli otti vastaan hahmotelmani, lisäili siihen selitykseni mukaan asioita ja lopulta poistuin ajan ja hoito-ohjeiden kera kohti kotia. Sanotaan siitä alkaneen tuskallisin ja hämmentävin odotus pitkiin aikoihin. En ollut tai ole odottanut mitään niin kovasti kuin sitä hetkeä, kun ensimmäinen tatuointi koristaa ihoa.

Tätä tatuointia kuvaa yksi sana kaikkein parhaiten: Henkilökohtainen. Tämä merkkaa minulle niin montaa asiaa, joista vain muutaman aion sanoa teille. Puhutaan kuitenkin ennen merkitystä syistä. Miksi halusin tatuoinnin? Pitäisi kysyä ennemminkin miksi haluan tatuointeja. Tällä hetkellä ihoani koristaa tasan yksi, mutta seuraavalle tatuoinnille on jo aika 20.6., joka on muuten sopivasti lomaviikolle.

Olen aina pitänyt tatuoinneista, ja omasta tatuoinnista olen haaveillut kauan! En osaa tarkalleen sanoa, että kuinka kauan. Yläasteella se taisi olla vain ajatus, ammattikouluun mennessä ja kulmalävistystä ottaessa siitä taisi muodostua haave. Suurin tatuointihaaveeni on susi, koska sen oikukas, villi luonne, kauneus ja kahlittu voima. Unisymboliikassa sutta kuvataan seuraavasti: Unissa susi kuvastaa myös rohkeutta, kauneutta, eristyneisyyttä, mysteeriä, itseluottamusta ja ylpeyttä - ominaisuuksia, jotka ovat välttämättömiä matkalla oman itsen toteuttamiseen (lähde). En voi kuin allekirjoittaa, tuollainen merkitys tulevalla sudella on minulle jo nyt. 

En voi siis tarpeeksi korostaa, että tatuoinnit ovat olleet, ja tulevat olemaan, minulle henkilökohtainen ja suuri asia. Ei vain hetken mielijohde tai nykyhetken tatuointihuuman siivittämä "mulle kans". Vanhana ja ryppyisenä voin sitten pukeutua nahkarotsiin, leikata hiukset harmaaksi siiliksi ja käyttää mustia aurinkolaseja kera . Ihmiset voi sitten kylillä huudella "hullu akka".

Sattuiko tämän kyseisen tatuoinnin otto? Valmistauduin henkisesti suhkot suureen kipuun, koska valitsin tatuoinnin paikaksi yhden herkimmistä alueista omassa kehossani. Ja kyseessähän on avohaavan tekeminen, totta kai oletusarvo on että se sattuu. Loppupeleissä olisin voinu nukkua siinä tatuointituolissa koko sen ajan, mitä tatuointia tehtiin. Ainoa kunnon irvistys taisi päästä vasta, kun mentiin kyljenpuolelle ja nakutettiin tuohon kylkiluun päälle mustetta. Muuten en oikeastaan "kipua" tuntenut, pistelyä vain.

Parantumisprosessi oli myös helppo. Tatuointi ei kipuillut oikeastaan ollenkaan, sitä oli helppo rasvailla (rasvailin itse 4krt/pv, lopuksi 2-3krt tai kun muistin). Kutinaa ei ollut muutamaa hassua kertaa lukuun ottamatta. Iho alkoi "kuoriutua" toisen päivän kohdalla jo hieman, lähinnä tuosta kellon kääntönupista. Kaiken kaikkiaan tatuointi parani nopeasti ja siististi, ilman enempiä kauhistuksia.

Tatuoinnin olennaisimpia asioita on viisareiden osoittama äidin syntymäpäivä (18.09) sekä sekuntiviisarin sijainti pykälä ennen uuden minuutin alkua. Päivämäärän lisäksi tatuoinnin olennaisiin osiin kuuluu myös ketjun hajominen ja nimen omaan tuollaisen vankemman version. En olisi halunnut mitään kevyttä, pientä ja söpöä. Ei ole minun juttu sitten alkuunkaan sellainen.

Mitä tatuoinnin merkitykseen tulee: Jokaisella on menneisyytensä ja tulevaisuutensa, sekä nykyhetkensä. Kaikki liittyy kaikkeen ja kaikki tapahtuu ajassa: mennyt, nykyhetki tai tulevaisuus. Tatuointini on kello, joka kertoo menneisyydestä, tulevaisuudesta ja nykyhetkestä. Joka hetki, kun tulen tuota tatuointia katsomaan, muistan mistä olen päässyt menneisyydessäni yli, muistan että täytyy katsoa tulevaisuuteen. Muistan kuinka tulin satutetuksi ja kuinka satutin. Mutta muistan, kuinka nousin ylös ja jatkoin matkaani. Kuinka kuljin ja kuljen yhä eteenpäin tätä polkua. Katson taakseni, koska haluan nähdä ja muistaa mitä siellä takanapäin on.

Mutta muistan katsoa myös eteenpäin, toivoa, unelmoida ja haaveilla. Huonoina päivinä toivon voivani katsoa kelloa lantiollani ja saada siitä uskoa tulevaan. Tulevaisuus on se ainoa asia, mitä voin muuttaa. Menneisyyteen voin palata enää muistoissani, mutta tulevaisuus tapahtuu vasta sekunnin kuluttua. Voin vaikuttaa siihen, minä pystyn siihen.

Näihin tunnelmiin, näihin sanoihin, hyvää kesää kaikille!

 photo kaikkee 6 of 8_zps4jrhd9cs.jpg
Paranemisen jälkeen

 photo kaikkee 7 of 8_zpssbyeeudt.jpg
Paranemisen jälkeen

 photo kaikkee 8 of 8_zpsbkt0hlmd.jpg
Paranemisen jälkeen

4 kommenttia:

 1. Vau, upea tatuointi ja kaunis merkitys! :) sain kylmät väreet tuosta kellonajasta merkiten äitisi syntymäpäivää.. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos todella paljon! Mietin pitkään tuota kellon aikaa, koska en halunnut vain "kellon aikaa". Kaikella oli jo paikkansa ja ajatuksensa, mutta kellonlyömä oli todella hankala päättää. Lopulta, koska äiti liittyy kellon muihin juttuihin ja elämääni hyvin oleellisesti, päätin liittää viisareiden sijainnin häneen ^^

   Poista
 2. On kyllä tosi upea tatuointi! Itsekin jo haaveilen ja suunnittelen tatuointeja, vaikkakin kestää vielä useampi vuosi ennenkuin ikä riittää sellaisiin... :D
  Ja saanko kysyä, mitä tuo 28.12.11 merkitsee?

  Pikkusiskonblogi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkään itsekin niiiin paljon! Vinkkinä: harkitse tatuointia oikeasti tarkkaan! Itse meinasin rientää heti 18v täytettyäni tatuoitavaksi, mutta onneksi jarruttelin itseäni :) Valitettavasti tuo päivämäärä menee sen verran henkilökohtaiselle tasolle, etten sen merkitystä aio julkisesti kertoa. Kuitenkin kyseinen päivä on minulle hyvin tärkeä ja halusin osoittaa sillä kunnioitusta silloisille tapahtumille :) Kiitokset kommentista <3

   Poista

Kamera Nikon D7000
Objektiiveina Nikon af-s dx 18-55mm
Nikkor Af-s 55-300/4.5-5.6g VR
Nikkor Af-s 85mm 1.8G