perjantai 10. maaliskuuta 2017

Koirat mallina

 photo koirapostaus 2 of 5_zpsw4mwrblf.jpg

 photo koirapostaus 3 of 5_zpsz7ebcvfj.jpg

 photo koirapostaus 5 of 5_zpsciyarqpb.jpg

Pitkästä aikaa tartuin kameraan ja palasin valokuvausharrastukseni alkulähteille, nimittäin koirakuvauksen pariin. Me lähdettiin Rivan (yllä) kohti Tikkakoskea, missä tapasimmekin Lumi (alla) nimisen koiran omistajineen. Alkutuhinoiden jälkeen tämä kaksikko totesi tulevansa toimeen, minkä jälkeen sitten kirmattiinkin ympäri metsää lumen vain pöllytessä.

Tavoite tälle retkelle oli saada kuvia Lumesta, vaikka matkaan tarttui omastakin koirasta kuvia. Tämä reissu oli itselle uuden opettelua, sillä yhdistelmän ollessa pelkkää valkoista sai hieman miettiä miten kaivaa esiin jotain koiraa muistuttavaa. Valitsimmekin metsän kuvauspaikaksi toiveenamme, että luonto toisi hieman kontrastia kuviin. Onneksi näin tehtiin, toinen vaihtoehto olisi ollut jää.

 photo koirapostaus 1 of 5_zps5sngpe2q.jpg

 photo koirapostaus 4 of 5_zps2qnxopmx.jpg

Kuulemma kolme ja puolivuotias Riva aiheutti kummallisia juoksupyrähdyksiä tälle kahdeksanvuotiaalle mallille. Lumi malttoi kuitenkin, toisin kuin Riva, pysähtyä hetkeksi aloilleenkin ja ehti helposti asettua ottamaan muutamat seisomiskuvat. Istumiskuva otettiin kuitenkin avustuksen kera emännän tarjoillessa herkkuja.

Kuvausreissu oli kokemuksena jotenkin mieltäavaava ihmiskuvaamisen jälkeen. Eläinten kuvaaminen oli se oma juttu todella kauan, huomasin sen nytkin asetuksia säätäessä. Ne tulivat luonnostaan, helposti. Osasin asennoitua ja liikkua, etsiä kohdat joissa kuvata ja joissa jättää kuvaamatta. Minulla oli "silmää" kuville paremmin kuin ihmisten kanssa. Sitä tiesi millaista ilmettä toivoo kuviin ja miten sen mahdollisesti saisi taltioitua. Loppusilausta editoidessa tunnistin myös rutiineja, jotka olin kauan sitten oppinut ja nyt ihmisiä kuvatessa "unohtanut".

Mikä parasta, nämä mallit eivät ainakaan valita kuvattavana olosta!

Koirakuvauksia haluaisin ehdottomasti lisää, joten mikäli liikut Jyväskylän alueella, heitä s-postia osoitteeseen lasikuula @ hotmail.fi ;)

 photo koirapostaus 1 of 1_zpsxq8xnure.jpg

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kamera Nikon D7000
Objektiiveina Nikon af-s dx 18-55mm
Nikkor Af-s 55-300/4.5-5.6g VR
Nikkor Af-s 85mm 1.8G