perjantai 25. marraskuuta 2016

Studiokuvaamisen ensiaskeleetHeipsun!

Tämän kuun alussa järjestettiin Nuorten valokuvaajien toimesta mahdollisuus päästä tutustumaan studiokuvaamisen ihmeelliseen maailmaan. Muistan tuon päivän olleen hyvin kiireinen ja juoksin joka paikkaan. Vielä viimeisiin lähtöminuutteihin asti arvoin menemistä, mutta lopulta päätin harrastuksen vievän voiton. Siispä pakkauduin autoon kera kameran ja suuntasin Studio 31:lle.

Alku hankaluuksien ja Tanjan neuvojen avulla löysin lopulta sisälle lämpimään. Tuolloin oli paljon lunta maassa ja ihan tajuttoman kylmä! Astuin autosta ulos ja jäädytin näppini siinä ohjeita kysellessä.

Studiolla katselin ympärilleni hyvin kiinnostuneena. Paljon rekvisiittaa, siis PALJON. Se, mikä ei ollut kuvausaluetta, oli erilaisten vaaterekkien, tuolien, sohvan ja vaikka minkä muun kuvaus hilpetöörin peitossa. Mekin käytettiin paljon noita ympäriltä löytyviä juttuja kuvissa, kuten tuossa ensimmäisessä kuvassa olevaa sohvaa tai toisen kuvan tynnyriä.

Pääsin kuvailemaan mustalle taustalle ja kaikki oli niin uutta ja ihmeellistä! En rehellisesti sanottuna onnistunut ottamaan kuin pari onnistunutta kuvaa, vaikka neuvoja ympäriltä saikin koko ajan. Tanjalle tuotiin paljon rekvisiitta juttuja ja ehdottomasti alla olevan kuvan sulka ja siivet -yhdistelmä on lempparini!

Kun olin oman vuoroni käyttänyt, jäin jutustelemaan muiden kanssa. Tuli puhetta siitä, ettei malleja ole tarpeeksi ja ilmoitin halukkuuteni toimia myös mallina. Päädyin siis ihan vahingon kautta erään Marian sekä Joonan kuvattavaksi. Pakko kyllä sanoa, että nautin! Pitkästä aikaa sai vain heittäytyä ja tehdä mitä mieleen juolahti. Innolla odottelen muita minusta otettuja kuvia ;)

 photo tanjastudiolla 1 of 1_zpsickj8dm9.jpg
Malli: Tanja Paajala

Innostuin studiokuvaamisesta niin paljon, että päädyin viikon sisään kuvaamaan lisää! Tällä kertaa kyseessä oli opiskelijastudio ylioppilaskylässä. Tuo tila oli matala (sain kämmenet kattoon ongelmitta) ja karu. Radiokin toimi vain silloin, kun joku seisoi oikealla paikalla! :D Studiolle minua opastamaan lähti Tomi ja malliksi Minorea (hänestä toinen postaus täällä >KLIK<).

Minoreaa kysellessäni ehdotin hänen cosplay-taustasta tietäen valitsemaan asun, josta haluaisi kuvia. Alla olevaan asuun hän päätyi ja tykästyin niin paljon! Tuo huulipuna on muuten todella herkullinen ;)

Tällä kertaa suurin osa kuvista onnistui ja pääsin oikeasti testailemaan valojen kanssa toimimista. Nyt osasin jopa huomioida asioita, toisin kuin ensimmäisellä kerralla. Me Tomin kanssa säädettiin hirveästi ja ihanan kärsivällisesti Minorea jaksoi odotella aina pohdintojen välissä. Opin tuolta kerralta niin paljon lisää! Ehkäpä joku kerta lähden kokeilemaan jonkin oman projektin kanssa uudestaan.

Tällaisia kokemuksia minulla studiokuvaamisen aloittamisesta.
Onko teillä kysyttävää?
2 kommenttia:

Kamera Nikon D7000
Objektiiveina Nikon af-s dx 18-55mm
Nikkor Af-s 55-300/4.5-5.6g VR
Nikkor Af-s 85mm 1.8G