maanantai 31. lokakuuta 2016

Mallikuvausilta: Rebecca Laube-Pohto

 photo Rebecca 17 of 17_zps6eqeixdc.jpg

Malli: Rebecca Laube-Pohto

Osallistuin Mallikuvausiltaan 2.10.2016. Päivän tarkoituksena oli kuvata n. tunti yhden mallin kanssa, jonka jälkeen vaihdettiin pareja. Minulla oli tilaisuus kuvata neljää eri mallia, joista Rebecca oli kolmas kuvattavani. Kuten ensimmäisen kuvattavani ( >KLIK< ) kanssa, myös Rebeccan kanssa suoritimme kuvaustehtävän:

KUVAUSTEHTÄVÄ
Noniin! Eli muutama kuvaaja ja malli oli halunneet itselleen kuvaustehtävän ja se tulee tässä.
Mallien pitäisi keksiä itselleen roolihahmo ja jonkinlainen taustatarina. Tästä roolihahmosta ollaan tekemässä artikkelia/haastattelua aikakausilehteen ja kuvaajan tehtävä on ottaa kolme kuvaa kuvitusta varten. Kuvat ovat:
1.) Koko aukeaman levyinen kuva jossa on toisella sivulla tilaa tekstille ja otsikolle (vaaka).
2.) Lähikuva mallista (pysty).
3.) Tunnelmakuva johon koitatte jotenkin saada sitä mallin tarinaa näkyviin (vaaka/pysty).
Kun postaatte kuvat mallikuvausiltapäivän kansioon niin pistäkää kuvatekstiin tiedoksi se mallin kehittämä tarina

 photo Rebecca 13 of 17_zpsf2jm94hi.jpg
Kuvaustehtävä, kuva 1

 photo Rebecca 5 of 5_zpsb0nwpvtj.jpg
Kuvaustehtävä, kuva 2

 photo Rebecca 9 of 17_zpsbddouwdu.jpg
Kuvaustehtävä, kuva 3
Rebecca on tanssija ja tanssinopettaja ( >KLIK< ). Hän toivoi kuvia, joita voisi hyödyntää työssään sekä sivuillaan myöhemmin. Kuvaustehtävään pohjautuen päädyimme valitsemaan aiheeksi "uusi tanssikoulu ja voguing". Tämän tyyppiset kuvat olivat, ja tulevat varmasti olemaan myöhemminkin, todella suuri haaste. En ole harrastanut enkä tiedä oikeastaan mitään tanssimisesta "epämääräisen heilumisen" lisäksi. Pääsinkin kysymään Rebeccalta paljon neuvoja siihen, millaisia asentoja hän haluaisi kuvissa olevan. Onneksi hänellä oli antaa selkeät ohjeet!

Kuvien ottamisen aloitimme suuren peilaavan ikkunan edessä. Pohja-ajatus kuvaajana minulla oli ikuistaa hetki peilin edessä harjoittelemisesta. Kokeilimme myös kasvokuvien ottamista samalla paikalla, jonka jälkeen siirryimme muutaman metrin sivummalle tiiliseinän sekä alemmassa kuvassa näkyvien ovien eteen kuvaamaan.

 photo Rebecca 4 of 5_zpsdyj5ry5n.jpg

Ylemmän kuvan otimme puolivahingossa syntyneen idean pohjalta! En muista mitä Rebecca teki, mutta yhdessä kuvassa hänen hiuksensa liitelivät ylemmän kuvan tapaan. Silloisten asetusten takia se ei näyttäny yhtä hyvältä, mutta sen pohjalta päädyimme kokeilemaan uudestaan. Nämä olivat ehdottomasti peilaavien kuvien lisäksi yhdet omista lemppareistani!

Aika paljon innostuin myös muokkaamaan joitain kuvia ja kokeilemaan eri ääripäiden versioita. Ylemmästä kuvasta minulla onkin kaksi eri versiota, joista toisen voitte nähdä täältä: >KLIK<.

 photo Rebecca 3 of 5_zps7uig1lre.jpg

Kuten ylempänä taisinkin jo vähän sivuta, rakastan heijastavia pintoja vasten kuvaamista. Niihin kuviin saa aina aivan omanlaisia fiiliksiä tallennettua! Jotenkin tuntuu, että kuvissa on aina kaksi erilaista tarinaa. Vielä isomman eron kuviin saa kääntämällä kuvan peilikuvaksi, jolloin peilikuva onkin lukusuunnassa ensimmäisenä. Pidin todella paljon näiden muokkaamisesta!

Ehkäpä vaikein urakka näiden kuvien parissa oli valita monesta mahtavasta ne parhaimmat palat muokkaukseen. Niistä lopulta vielä pienempi osa päätyi tänne blogin puolelle julkaistavaksi. Tässä ne nyt kuitenkin ovat! Kiitokset mallille avartavasta kokemuksesta, opetti paljon!

Seuraavassa sekä viimeisessä postaussarjan osassa perehdytään Sofia Sarkavan kuviin, olkaahan kuulolla ;)


Postaussarjan aiemmat osat:
Jenny Jääskeläinen
Minorea Wasara


 photo Rebecca 5 of 17_zpsmrzkay85.jpg

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kamera Nikon D7000
Objektiiveina Nikon af-s dx 18-55mm
Nikkor Af-s 55-300/4.5-5.6g VR
Nikkor Af-s 85mm 1.8G